annikalapintie

Hallitusohjelma katkaisee köyhtymisen kierteen

Uusi hallitusohjelma panostaa merkittävästi köyhyyden torjumiseen nyt vaikeana taloudellisena aikana.

Merkittävin yksittäinen asia hallitusohjelmassa on työmarkkinatuen ja peruspäivärahan nosto. Se on myös paras tapa poistaa köyhyyttä. 100 euron korotus estää ihmisiä joutumasta toimeentulotuelle ja toimeentulotuen saajista moni pääsee sieltä pois. Nöyryyttävä luukulta toiselle juokseminen vähenee.

Vasemmistoliitto katsoo, että on parempi olla tällaisessa hallituksessa päätöksiä sorvaamassa kuin jäädä rannalle ruikuttamaan. Edellisen kerran työmarkkinatukea korotettiin silloin, kun Vasemmistoliitto oli hallituksessa.

Politiikan suunnanmuutos näkyy myös verotuksessa. Verotusta muutetaan progressiivisemmaksi. Pienten tulojen verovähennystä nostetaan, suurten perintöjen verotusta kiristetään ja eniten hyvätuloisia hyödyttäviä asuntovelan korkovähennystä ja kotitalousvähennystä pienennetään. Pääomatuloveron kiristys puuttuu verotuksen suureen epäkohtaan.

Hallitus kitkee merkittävästi harmaata taloutta. Tämä lisää verotuloja ja suojelee tavallista rehellistä yrittäjää filunkiyritysten epäreilulta kilpailulta. Vasemmiston pitkään vaatimat toimenpiteet ovat kaikkien Suomessa työtä tekevien etu ja koko Suomen etu.

Kokonaisuutena hallitusohjelmaan sisältyy paljon myönteisiä seikkoja. Tällaisia ovat kiristynyt linja Nato-jäsenyyteen, linjaus siitä, ettei periaatepäätöksiä uusista ydinvoimaloista tehdä, vanhuspalvelulaki sekä nuorisotakuu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Esa Mattila

Tuon mainostetun 100 euron on jo moneen kertaan osoitettu olevan tosielämässä 25 euroa.

Jouko Koskinen

Muutoinhan vasurit poistaisivat köyhyyden,tekisivät itsensä
tarpeettomiksi ja katoaisivat puoluekartalta kokonaan.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Tarpeettomia olleet n. 20v ja pikkuhiljaa ovat hiipumassa...

Aku Ankka

Niin, hyvältähän noista jotkut kuulostavat, mutta mietipä kuitenkin epäsuhtaa.

Maailman ehkä kalleimmassa maassa satanen, josta otetaan vielä verot pois, ei ratkaise köyhyyden ongelmaa. Pelkästään kuluvana vuonna vuokrat ja elintarvikkeiden ja matkustamisen hinnat ovat jo nousseet sellaista tahtia, että tuo verotettu satanen katoaa kuin pieru Saharaan.

Jos sosiaalitukien taso nostettaisiin ensin siedettäväksi myös pääkaupunkiseudulla, ja jos niitä indesikorotettaisiin, kuten kuuluisi, voitaisiin ehkä sanoa edes yritetyn karsia köyhyyttä. Mutta nyt ei.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Suunnanmuutos parempaan on ilmeinen. Olisitpa Sinäkin hallituksessa, olisit sen ansainnut. Sinusta ei ole koskaan ilmennyt politiikassa mitään kielteistä, vaan olet uuttera, luotettava ja aikaansaava. Onneksi varmaankin tuet ministereitä heidän työssään.

Tuula Hölttä

Ja mistä tuo "taloudellisesti vaikea aika" taas kerran aiheutuu? Ettei vaan veronmaksajilta "juustohöylättyjen" kaikenmaailman vastikkeettomien Pohjoinen ulottuvuus- ja mm. pakkoluovutelta alueelta sodan vuoksi paenneiden oikeuksia rikkovien "hyvä-veli-lähialueyhteistyötukien" vuoksi:

"Suomen nettomaksu on kasvanut viime vuosina merkittävästi. Taakan kasvu johtuu niistä valtionpäämiesten Eurooppa-neuvostossa joulukuussa 2005 käydyistä neuvotteluista, joiden perusteella päätettiin nykyvuosien (2007-2013) jäsenmaksuperusteista. Silloin, yön pimeinä tunteina, Matti Vanhanen suostui lisäämään Suomen jäsenmaksutaakkaa ottamalla meille maksuun lisää myös muiden maiden jäsenmaksuja.

Vanhastaanhan me olemme maksaneet jäsenmaksua Englannin puolesta, ja minullekin tuli yllätyksenä vasta tänä syksynä se, että Englannin puolesta maksettuun jäsenmaksuun on 10 vuoden ajan sisältynyt jäsenmaksua myös Saksan, Itävallan, Ruotsin ja Hollannin puolesta. Valtion tilinpäätöksessä tai valtiovarainministeriön tiedotteissa siitä ei ole ollut mitään mainintaa.

Vuonna 2005 Suomi otti maksaakseen lisää Saksan, Itävallan, Ruotsin ja Hollannin jäsenmaksua. Sekin selvisi vasta tänä syksynä, kun näiden muiden jäsenmaksua tuli meille maksuun taannehtivasti. Sen seurauksena Suomi teki vuoden 2009 nettojäsenmaksullaan uuden kaikkien aikojen Suomen ennätyksen: seitsemän ja puoli sataa miljoonaa euroa, mistä oli mainittujen muiden maiden puolesta maksettua jäsenmaksua kolmisen sataa miljoonaa." (lainaus/ Esko Seppänen)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

TH, Suomen tilanne johtuu pääasiassa viime hallituksen piittaamattomuudesta ja taitamattomuudesta. Sen aloittaessa maan talous oli demarihallituksen jäljiltä vahvasti plussalla, nyt se on paljon enemmän kuralla. Kaikista SDP:n oppositiossa toivomista muutoksista hallitus jääräpäisesti kieltäytyi. Hallitus jankutti jatkuvasti, että ei tiedetä tuleeko lama, kun lama oli jo käsillä. Se ei suostunut jellaamaan linjaansa, ei niin millään.

Samanaikaisesti KD sai mediassa suuren huomion nostamalla mekkalaa epäoleellisista asioista. KD olikin oivallinen hallituksen käsikassara.

Viime hallitus romahdutti maan hyvin voinnin mallivaltiosta länsimaisen nopeimman eriarvoistumisen maaksi. Ennen viime hallitusta Suomi oli monessa asiassa hyvä, nyt vain huono esimerkki.

Tuula Hölttä

Katriina K. "Sen aloittaessa maan talous oli demarihallituksen jäljiltä vahvasti plussalla, nyt se on paljon enemmän kuralla."

Älä lässytä. "Sen" aloittaessa maan köyhät olivat vahvasti miinuksella ja tuloerot ja niiden myötä kasvanut köyhyys oli lisääntynyt voimakkaasti.

"Kehuit" joskus, että olen Remembering Karelia -muistojeni ja kulttuuriperimäni vuoksi "taantumuksellinen". Kun olen tällä palstalla seurannut tyypillistä perustelematonta vasemmiston "porvarit-on-pelkkiä-roistoja" -propagandaasi, olen 70-luvun tapaan erittäin tyytyväinen siihen, että en edelleenkään lukeudu teihin "edistyksellisiin".

Käyttäjän petrisalo kuva
Petri Salo

Omia näkökantojaan on toki sallittua kehua ja nostaa esiin.

Meillä on kuitenkin useita pysyvään köyhyyteen johtavia teitä, jotka rikkovat perustuslakia, eurooppaoikeutta, Euroopan ihmisoikeussopimusta ja YK:n yleismaailmallista ihmisoikeuksien julistusta.

Tässä avoimeen vertailuun ja pohdintaan muun muassa vasemmiston (sis. sdp, vasemmistoliitto ja vihreät) voimakkaasti rakentamia sekä ylläpitämiä köyhyteen johtavia teitä Suomessa.

Lisätietoa avoimesta internetnatsionaalistamme hakusanoilla:

hitaan syöksykierteen malli
kahden lääkärin loukku
vakuutusoikeudellinen erityistuomioistuinjärjestelmä

Eikä tässä kaikki.

Tyrmisyttävintä tässä kaikessa on myös omakohtaisesti koettuna se, että työntekijäpuolen ammattijärjestöt ovat vuosikymmenten ajan hyväksyneet tämän kaiken.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tuula hyvä, miksi alat henkilöidä ja syytellä? Olen karjalainen, ja karjalaisuus on minusta arvokasta. Olen tedemiehenä mm. Karjalan tutkija, ja olen julkaissut hiljattain kirjan Itä meissä. Toki Karjalaan voi suhtautua patavanhoillisesti tai ultramodernisti, 1800-luvulla uiden tai järkevästi.

En ole koskaan sanonut enkä ajatellut - en julkisesti enkä yksityiselämässä -, että porvarit ovat roistoja, saati että he olisivat vain roistoja. Olen päivittäin rakentavassa yhteistyössä kaikista taustoista ja puolueista olevien kanssa, mm. neljässä perustamassani vireässä yhdistyksessä ja monissa verkostoissani. En muista koskaan sanoneeni tai kirjoittaneeni toiselle ihmiselle tavallasi: "älä lässytä". Minun ei ole koskaan ollut vaikeata ymmärtää toista ihmistä.

Tässä Sinulle kesälukemista demarivihassasi, joka ei Sinulla ole tänä päivänä syntynyttä: http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Sokea+Hannah/11...

Keskustelijana olet kuin tappeluun joutunut pikkupoika, joka sanoi äidilleen: "No kun käsi sattui valmiiksi olemaan nyrkissä." Voisitko purkaa kiukkusi jossakin muualla kuin asiallisessa keskustelussa?

Kiristääkö pipo? Löysää vähän, muuten ei ole ihan tervettä eikä lainkaan terveellistä - gesund, kuten saksalainen sanoo kumpaakin tarkoittaen.

Tuula Hölttä

Kajannes :"Tuula hyvä, miksi alat henkilöidä ja syytellä?"

Rajan taakse jääneelle Kirvun sankarihautausmaalle haudattiin niin punaiset kuin valkoisetkin vakaumuksensa puolesta kuolleet. Kun laitoin sivustolle Remembering Karelia -muiston rajan taakse jääneille ja tulin ei-oikeaoppisena ”epähuomiossa” liittäneeksi viestiin myös ”oikeaoppisten” mielestä ilmeisesti sopimattoman runonpätkän, niin laitoit välittömästä viestiin palautteen ”taantumuksellisuudestani”.

Karjalaisella suvullani oli todellakin tapana kansallisina muistopäivinä muistaa "taantumuksellisesti" myös rajan taakse jääneitä, ja se, että tyrmäsit sen tässä blogisfäärissä, ei estä sitä, ettemmekö yhäkin muistaisi heitä:

”The walling off protects Karelia. Although the Russians burnt the land, destroyed churches and cemeteries, and settled people from other parts of the Soviet Union in Karelian houses, the narratives that construct the memory world cherish it and protect it from the Russians.
- -
Walled off and protected as it is in the memoirs, it is symbolically outside the realm of both nation states concerned. Similar attitude towards disputed territories are found in other situations of forced diaspora. Disputed territories are symbolically meaningful exactly because of the very realm communities, not state borders, that once existed there.” (Armstrong: Remembering Karelia, Berghahn Books 2004)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Puhut nyt jostakusta toisesta kuin minusta. En ole enkä halua olla missään asiassa minkään oppinen, vähiten oikeaoppinen. Kiitos kumminkin huomion antamisesta, mutta eiköhän blogin aihe olisi kiinnostavampi. - Meinasin jo pyytää anteeksi, että olen olemassa ja että ole minä, mutta en pyydäkään. Tääll' on toki tilaa kaikillen.

Kalevi Wahrman

uusi KANSAN ÄÄNI luettavissa

http://www.kansanaani.net

Kansan Ääni 3/2011: Nälkä ajaa ihmiset jonottamaan ruokaa
Tuoreimmassa lehdessä muun muassa:

- Sota ja globalisaatio käsi kädessä

- Lainsäädäntö eriarvoistaa kehitysvammaiset

- Ulkoistaminen uhka hyvinvoinnille

- Vapun puheet

- Kun rintama aukesi "Jäämereltä välimerelle"

- Kiina juhlii puoluettaan

- Venäjän eliitin hajaannus

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Satun jo olemaan eläkkeellä ja saan entisiin tuloihin suhteutettua eläkettä ja tulen toimeen. Kun hinnat ja maksut nousevat voi käyttää vanhoja vaatteita. Ulkomaanmatkoillakin olisi kiva joskus käydä mutta kyllä Suomen kesä tarjoaa ihan mukavasti edullisempia virkistysmahdollisuuksia.
Tuo työmarkkinaturvan nosto on epäselvää! Kun ajatellaan työttömyyskorvauksia niin nehän ovat ansiosidonnaisia eli jos sattuu anasaitsemaan hyvin korvauksetkin ovat erilaiset mitä haikommin ansaitsevalla.
Tämä hallitus ei tee mitään tasa-arvoisuuden eteen. Se ylläpitää samoja epäoikeudenmukaisuuksia mitä aiemmatkin. Eläkekatto Ruotsin mukaan kuten muutkin etuisuuksien kriittiset tarkastelut olisivat tuoneet sitä oikeudenmukaisuutta mitä kansa vaatii. EU:n tuet eivät poista meiltä köyhyyttä vaan lisäävät sitä.
Lasteni ollessa pieniä olin kotona, asuimme vuokralla, emme omistaneet autoa ja mieheni oli pienipalkkainen. En saanut mitään tukia joka kolmas kuukausi maksettua lapsilisää lukuunottamatta. Tulimme toimeen vaikka itselläni oli vielä opintovelkaakin jäljellä. Jos olisin mennyt työnhakijaksi olisin ehkä saanut jotain korvauksia.
Menin töihin lasteni ollessa 1- ja 2,5 vuotiaita. Siitä lähtien olen ollut eläkkeelle asti työelämässä ilman työttömyyskorvauksia. Lasten sairauksien vuoksi en koko aikana ole ollut kertaakaan poissa töistä.Koko työurani aikana oman lyhyen sairaalareissun aikana kerran poissa.
Tuntuu kyllä, että jatkuva erilaisten etuuksien jakaminen ei suinkaan poista erarvoisuutta vaan sitä poistaa työnteon kannustaminen.

Pertti Ikonen

Luukulta luukulle juokseminen on mennyttä aikaa. Sopisi jo lopettaa moisella mässäily. Useimmat täyttävät työttömyyskorvaushakemuksen tietokoleella Kelan sivuille ja toimeentulotuki anotaan viemällä kirje sosiaaliviraston vastaanottoon. Ja jos köyhimpien yksinelävien asemaa halutaan korjata, tulisi korottaa toimeentulotuki normia. Vain näin yksinelävän rahallinen asema paranisi.

Nyt tosella kädellä annetaan satanen ja toisella kädellä annettu satanen otetaan pois. Mutta kiitos poliitikoille 6% toimeentulotuen tason korotuksesta. Saapa nähdä paljonko 6% on jokaisen toimeentulotukea saavan kohdalla euromääräisenä.

Mutta meillä on uusi viranomainen joka on ryhtynyt juoksuttamaan vähävaraisia työttömiä. Nimittäin työvoimaviranomainen on varsinainen työttömien kyykyttäjä - ei niinkään juoksuttaja.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Tuo satanen ei riitä, jos halutaan saada työttömät pois sossusta.

Suunta on oikea, mutta taso ei vielä riitä. Toinen satanen lisää, niin sit työttömät alkavat oikeasti pärjätä.

Aatos Rajatuli

"28.6.2011 12:23 Annika Lapintie"

Mielenkiintoinen aika blogipäivitykselle, kun eduskunnan täysistunto käynnissä ja olisikohan ollut SDP:n ryhmäpuheenvuoro menossa. Olisiko edustajan syytä kuunnella siellä?

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tuskin kukaan pitää satasen korotusta riittävänä. Kuten sanottua, suunta on kumminkin oikea.

Työttömien avustuksiin yms. olisi saatava kolmanneksen korotus ihan aluksi, jotta se edes jotenkin vastaisi esim. palkkojen nousua. Tästähän on monet kerrat kirjoitettu blogeissa.

Työ, hyvinvointi ja kaikki ihmisoikeudet kuuluvat jokaiselle. Se on vasemmistopuolueitten ja niiden jäsenten lähtökohta, ei kaikkien taantumuksellisten.

Tuula Hölttä

Kajannes :"Puhut nyt jostakusta toisesta kuin minusta."

En todellakaan puhu.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Mikään hallituosohjelma ei takaa toteutumista. Nyt puuttuu se konkretia, millä asiat viedään käytäntöön. Kun se saadaan aikaan, voidaan ihmetellä lisää. Hallitusohjema pitää sisälläänn; suunnitellaan, kehitetään, ajatellaan, ihmetellään ja mietitään. Ei konkretiaa.
Suurin nuorten kohtaama köyhyyden aiheuttaja on KELA. Jos on kerran päässyt jonkin tuen piiriin ja menee osa-aikaiseen työhön, menee kaikki uusiksi. Ja nuori joutuu " käyhyysloukkuun " , koska jo päätetyt tuet loppuvat heti ja jatkopäätöksestä riippuen niitä aletaan maksaa 3 kk:n päästä töihinmenosta. Järjetön laitos työllisyyden kannalta tuo Kela ! Mutta hallitusohjelma? Mitä se on käytännössä ?

max vaaltio

Olette hävettävä porukka,paljonko annika luulet kannatusprosenttinne olevan ensi eduskuntavaaleissa.Väitän että alle 5 % .Sekä sinä ja monet puolueesi jäsenet jäävät pois,no hyvä niin.Mutta voi te hallituspuolueen jäsenet.Onko äly niin vähissä,että kuvittelette voittavanne jotain haukkumalla persuja.Joka haukku sataa persujen laariin.Älä Annika kuvittele olevasi viisaanpi kuin ihan tavallinen suomalainen ihminen on.Vanha tai nuori.Se ei mene läpi.Kyllä teitte kaikkien aikojen kuprun vasemmistopuolueelle.Nauttikaa nyt hetki niistä pemaripenkeistä.Sillä tällä konstilla hajoititte puolueenne,sekä kannattajanne kahteen leiriin .Suomennettuna hajoititte kaikki ne rippeetkin joka puolueestanne jäljellä oli.Mutta hyvä niin ,kuten aiemmin kerroin.Peukalo on alas teidän osaltanne,hyvin alas.

Anna-Leena Nieminen

En ymmärrä miten työttömyyspäivärahan korottaminen katkaisisi muka köyhyyden kierteen?

Työtön on edelleenkin silloin riippuvainen valtion almuista.

Köyhyyttä ei poisteta ennen kuin puututaan ja poistetaan syyt jotka köyhyyttä aiheuttavat ja suurimmin köyhyyttä aiheuttaa työttömyys. Ja sitä taas aiheuttaa valtio toimillaan; kaikennäköisillä sääntelyillään mm. yleissitovuudella ja minimipalkkasäädöksillä ja korkealla verotuksella.

Ja jos työttömän sosiaaliturva on kovin korkea niin silloin ongelmaksi nousevat työttömyys- ja kannustinloukut.

Kuinka mielekästä työttömän on vastaanottaa työ jos sosiaalituet ovat lähes sama tai jopa parempi kuin työstä saatava palkka.

Joten edm. seikkojen perusteella tämä kansanedustaja Lapintien kirjoitus on käytännössä täysin tyhjänpäiväinen ja jopa haitallinen koska kansanedustajan palkkahan kustannetaan verovaroista.

Tommi Mäkinen

vieläkö tää sekoilu jatkuu? Meillä köyhimmillä tulot nousee 25€/kk mikä haihtuu muihin verokorotuksiin ja väkinäisyyksiin, millä helvetin planeetalla te elätte???
"Se on myös paras tapa poistaa köyhyyttä."

Tän on pakko olla provo?

tourette '

Hallitusohjelma varmaankin myös poistaa sodat ja AIDSin. Kyllä olisi suonut Annikalle aikaisemman eläkkeelle lähtökauden, kun takana on paljon yritystä jakaa kurjuutta tasaisesti kaikille.

Käyttäjän atpanula kuva
Antti Panula

Jo vuosia olen kuunnellut Annikan topakoita puheenvuoroja toimeentulotuen korottamisesta. Katainen on torpannut ne yleensä sillä perusteella, että tässä taloustilanteessa olisi edesvastuutonta korottaa kaikkia etuuksia.

Edellisellä hallituskaudellahan korotettiin pienimpiä äitiys-, isyys- ja sairauspäivärahoja historiallisen suuresti. Myös takuueläke tuli.

No, mitä jäi käteen toimeentulotukileikkurin jälkeen?

Nyt kun pääsitte hallitukseen, niin sama meno jatkuu. Korotetaankin nyt peruspäivärahoja satasella, josta menee ensin 20% veroa. Se kahdeksan kymppiä leikkaantuu toimeentulotuesta, joillakin osittain, joillakin täysimääräisesti.

On tärkeää muistaa, että jos pääsee vaikka pari kymppiä toimeentulotukinormin yläpuolelle, joudut maksamaan sähkön, veden, lääkärin ja lääkkeet sekä kotivakuutuksen itse. Nuohan saa sitten erikseen haettua sossun luukulta mikäli viitsii muutaman kerran vuodessa hankkia esim. todistuksen asumisesta ja kaikki ne liput ja laput mistä on puhetta ollut. Nöyryyttävää.

Valtion budjettiin on merkitty tuosta kuluja, mutta väheneehän ne valtionosuuksista kunnille. Ja vastapainoksi kunnille siirretään vastuuta pitkäaikaistyöttömistä joita on roppakaupalla.

Sanoiko se Risikko siellä hallitusneuvotteluissa, että tärkeintä on perusturvan korotus niin, että pääsee juuri sinne toimeentulominimin rajoille jotta ei tarvitsisi turvautua toimeentulotukeen?

Tämähän on nimittäin ensiarvoisen tärkeää, mistä luukulta sen loppusumman noutaa. Onko se jotenkin hienoa, että meillä perusturva on edelleenkin 90-luvun alun tasolla ja ihmiset näkee nälkää. Pääasia siis se, että kun perusetuudet on kunnossa eli asumistuki ja päiväraha, niin siinä se...

Laitan tuohon vielä laskelman omasta tilanteestani. Vuokra on 336,38/kk ja vesi 17,00. Vuokra ei ole noussut.

Tuo 6% toimeentulotuen korotus on lähinnä vitsi. Mitäs meinasitte ensi hallituskaudella keksiä köyhyyden vähentämiseksi, kun tuo toimeentulotuki alkaa olla niinsanotusti tarpeeton kun sitä ei voi enää käyttää leikkurina? 25 vuotta saatiin siitä nauttia - aina kun tuli pari euroa jostakin niin toinen käsi leikkasi toimeentulotukea.

2011 tulot yksinasuvalla:

Työmarkkinatuki 442,72 / kk (jaksotettu 21,5 päivän mukaan)
Asumistuki 264,92 / kk
Toimeentulotuki 64,85 / kk (perusosa 419,11)
Yhteensä 772,49 / kk
Maksetaan myös sähkö, vesi, kotivakuutus, lääkäri ja lääkkeet

2012 tulot yksinasuvalla (vuokra ennallaan):

Työmarkkinatuki 522,73 / kk (jaksotettu 21,5 päivän mukaan)
Asumistuki 264,92 / kk (saattaa kohota myöhemmin)
Toimeentulotuki 9,99 / kk (perusosa 444,26)
Yhteensä 797,64 / kk

Jos tienaat tuloksi huomioitavaa rahaa kympin tai enemmän, niin saat sen jälkeen maksella sähkön, veden, kotivakuutuksen, lääkärin ja lääkkeet itse. Joillakin ihmisillä tulee varmuudella käymään niin, että joku muu etuus joka ei ole etuoikeutettu tulee nitkauttamaan kyseisen henkilön kokonaan pois toimeentulotuelta.

Itse asiassa taitaa olla niin, että tulee säästöä, kun moni ei halua nöyrtyä fattan luukulla raskaan byrokratian alla enää parin kympin takia. Suurin osahan taitaa nyt saada sen 50-100 euroa toimeentulotukea josta siis tuo 80 euron korotus peruspäivärahoihin leikataan pois.

Arvostukseni Annikaa kohtaan laski noin 80% tämänpäiväisen istunnon ja tämän blogikirjoituksen johdosta.

Tommi Mäkinen

jep, samanlainen aivopierukirjoitus oli Sarasmolla reilu viikko sitten, "RobinHood-hallitus", ottaa rikkaalta ja antaa köyhälle.

Mut hyvin kuvastaa miten helvetin pihalla näitten kirjoittajat on oikeasta elämästä, ei mitään hajua yhtään mistään, ja istuvat pylvästalossa päättämässä asioista..

Sanoisin aika pelottavaa?

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Tähän kun lisätään polttoaineiden korotukset -> kuljetus/tuotantokustannukset nousee-> ruuan hinta nousee... Lämmityskustannukset nousee-> asuminen kallistuu... JNE!

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Kyllähän hallitus koossa pysyy. Pelko perussuomalaisista ja heidän mahdollisesta vaalivoitostaan pitää puolueet kyllä rivissä.

Eu:n tapahtumat ja kuntapolitiikka sataa Soinin laariin ja vielä
suuremmat muutokset ovat mahdollisia.
Ellei!
Perussuomalaiset ole niin typeriä, että riitelemällä ja keskinäisellä
kahinoinnilla pilaavat lupaavan tilanteensa.
Täytyy sanoa, etten Soinia kadehti. Saman voi sanoa Kataisestakin, niin
hyvin hän kokoomuksen asian muille myi!

Käyttäjän JaniRantala kuva
Jani Rantala

Voi wattu mitä paskaa. Vai että 100€ estää köyhtymisen. Jos vasemmistoliiton roskasakki oikeasti olisi halunnut tehdä jotain köyhien hyväksi niin toimeentuloa olisi muutettu perustulon suuntaan. Tuo 100 euroa kuluu muutamassa vuodessa infllaation vaikutuksesta pois.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Ja sama porukka on nyt nostamassa esim. poltto-aine veroja! Mitähän Tennilänkin entiset äännestäjät lapissa Nyt ajattelevat! Joo ajetaan varmaan porolla... Kokoomuksen ajatusmallin mukaan kaikki palvelut pitäisi varmaan keskittää Rovaniemelle (sairaanhoito, koulutus, poliisi, sosiaalihuolto jne.)

Petri Kolkka

En voi kuin ihmetellä, miten jollakin on otsaa väittää, että tuollaiset kirjaukset "katkaisevat köyhyyden kierteen". Taustalta paistaa vasemmiston kentän pippurinen palaute epämieluisasta hallitusyhteistyöstä, ja Lapintien teksti on tuhoontuomittu propagandaviritelmä pyrkimyksenä legitimoida epäpyhä porvariliitto.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Nykypäivän komm... Vasemmistoliittolaisten kannattajat ovat kehä3 sisäpuolen anarkisti porukka ja muualla ne, joilla ei ole tietoa Neuvostoliiton romahtamisesta. Takkia käännettiin että hihat irtosi ja saumat aukesi jotta hallitukseen päästiin. Ja nyt nuollaan arkkivihollisen "pepaa" se minkä keritään jotta KANSAN RAHOILLA päästään ajamaan virka-autolla... Kohta varmaan rakennetaan jollekkin TUL:n potkupallo joukkueelle "Lenin stadion".

Arhi Kuittinen

Hallitusohjelma on hieno harhautus,

jotta todellinen veropolitiikka jätetään palauttamatta takaisin todelliseen hyvinvointiyhteiskunnan verotuspolitiikkaan ja veroprogression tasaavaan ideologiaan.

Eli veroprogressiota ja valtion maksamien johtajapalkkoja ei vieläkään palauteta 1989 malleihin, jolloin laajasti kontrolloiva veropolitiikka oli selkeästi hyvinvointiyhteiskunnan rakentamista.

Tavoitteena Yksilön toimintakyvyn varmistamista ja sosiaalisen stressin selkeää vähentämistä. Turhan stressaavan statuskilpailun ja yhteiskuntaluokkien häivyttämistä tasa-arvon ja toimintakyvyn periaatteella.

Koko kasvavan 80-luvun, joka vuosi veroprogressiota kasvatettiin eli yhteiskunnallisen hyvän jakamista edistettiin päämäärätietoisesti. Kasvu jaettiin. Ja Suomi saavutti ihmeellisesti lähes Ruotsalaisen perushyvinvoinnin rakenteet matkimalla ruotsalaista systeemiä.

Esimerkiksi nykyinen terveydenhoitoseteli yksityisille lääkäreille on jokaista senttiä myöten pois yleisen ja harkitusti kontrolloidun terveydenhuollon piiristä.

Jokaisesta yksilön tai firman oikusta käytetty terveydenhoitopalvelu, myös kaikki turhamaiset botoxpiikit, poistaa rahaa ja laatua perustuslain velvoittamasta valtiollisesta terveydenhuollosta - ja on näin selkeästi perustuslakia vastaan.

Hammashuollon varausajat ovat 6-9 kk, mikä on totaalisen epäinhimillistä ja jopa nykyistä paljon lupaavien "takuu"-säädöksien vastaista. Hyvin harvalla yksilöllä on kuitenkaan varaa asettaa terveysasemaa syytteeseen lain rikkomisesta.

Tarvitsemme radikaalia veropolitiikan palauttamista yhteiskuntavastuun periaatteella.

Siihen olisi hyvin, hyvin yksinkertainen ratkaisu. Kaikki 1989 verolainsäädännöt otettaisiin käyttöön.

Resurssit on jaettava kansalaisille arvokriteerien eli hyvinvoinnin minimin perusteella.

Jokaisen ihmisen hyvinvointi on varmistettava ja nykyinen pahoinvointikuilu suljettava pelotteena. Rikastumisen nykyiset verohelpotusperiaatteet ja -säädökset on unohdettava - ja niitä on paljon.

Oikeistolainen yhteiskuntakäsitys ja "selviäminen", yhteiskunnallinen statuskiipiminen perustuu aina pelotteelle: menesty ja ohita muut, muuten joudut halveksittujen ja kurjien kansanosaan etkä saa arvostusta ja ystäviä. Rikkaiden tukemin on nyt johtava periaate ja kaikilla tilastoilla yleinen pahoinvointi kasvaa.

Rahan tienaaminen on toki työhön motivoivaa lisäarvona jokaiselle kansalaiselle eikä kapitalismia tarvitse kumota mutta tämän hetkinen sanktioiden hallitsema ja lukitsema työttömyskorvaus estää tehokkaasti kokeilevan ja edistyvän itsensä työllistämisen.

Miten SDP ja vihreät ovat nyt niin laiskoja perustulon suhteen? Täysin käsittämätöntä ja vastuutonta.

Kyllä ihmiset tavoittelisivat työntekoa omien (psyykkisten) voimavarojensa suhteen, jos puitteet ja suojaverkot olisivat kunnossa.

Henry Bjorklid

Arhimäen porukka edustaa demarien "tärkeetä, että ollaan mukana"-politiikkaa, joka menee välillä oikealle välillä vasemmalle.

Joo, kiitti vaan. Enää en teille vapaaehtoistyötä tee.

Henry Björklid

Käyttäjän juhojuho kuva
jukka juhola

Oikeassa ja terveessä demokratiassa koko vasemmisto kommunisteja myöden istuisi tiukasti ja tukevasti oppositiossa! Ja mitä siellä tekemässä; ruikuttamassa kuinka köyhempää kansanosaa kuritetaan ja rikkaat sen kun rikastuu. Ääni on toisenlainen kun ollaan päästy vastoin kansan enemmistön tahtoa hallitukseen; kaikki on paremmin kuin koskaan! Suomessa on korkea aika siirtyä terveeseen plokkisysteemiin jossa hallitukset ovat uskottavia olivat ne sitten vasemmistolaisia tai porvarillisten puolueitten koalitio. Nykyinen hallitus on epäuskottava kaikkien mielestä, siis ihan kaikkien mukaan lukien hallituksen ministerit; kommunistit samassa hallituksessa Kokoomuksen kanssa. Voi aikoja, voi tapoja!

Toimituksen poiminnat